AK Parti’de Aralık Krizi

AK Parti’de Aralık İl Genel Meclisi listeleriyle ilgili kriz büyüyor.


AK Parti’de Aralık Krizi

Bilindiği üzere, AK Parti’nin açıkladığı İl Genel Meclisi aday listesinde 2. sırada yer alan Abdullah Em ve yedek 1. sırada yer alan Veli Bayat, istifa ederek sosyal medyada açıklamalar yapmışlardı.

Bunun üzerine AK Parti İl Yönetimi, bir açıklama yayınlayarak Abdullah Em ve Veli Bayat’ı ihraç edeceklerini duyurdu. Konuyla ilgili olarak il yönetiminden yapılan açıklamada, “Halen Aralık İlçemizin İl Genel Meclis Üyeleri olup, İl ve İlçe Teşkilatlarımızın takdiri ve Genel Merkezimizin onayıyla Aralık İlçemizin 2. Sıra İl Genel Meclis Üyeliğine aday gösterilen Abdullah Em ile aynı ilçenin Yedek 1. Sırasına aday gösterilen Veli Bayat listelerin açıklanması üzerine parti kararını protesto ederek istifa etmişlerdir. İstifa ederken hem sosyal medyaya, hem de yerel basına verdikleri beyanlarda parti organlarını hedef alarak açıklama yapmalarıyla parti disiplinine aykırı hareket ettikleri ve partimize zarar verdikleri kanaatiyle İlçe Teşkilatımızın önerisi ve İl Yönetim Kurulumuzun kararıyla kesin ihraç istemiyle Disiplin Kuruluna sevk edilmişlerdir. Kamuoyuna saygıyla arz ederiz” denildi.

 

Hatırlanacağı üzere 4 Haziran 2017’de yapılan İl Genel meclisi ara seçimlerinde Abdullah Em ve Veli Bayat ile seçimlere giren AK Parti, Aralık’ta 2-0 yapmıştı. Ancak bu seçimler öncesi Aralık’ta Yasin Işık birinci sırada aday gösterilmiş ve tartışmalar başlamıştı.