Milli Eğitim Müdürlüğünde Proje Yazma Eğitimi Verildi

Iğdır İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Serhat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen 3 projesinden biri olan Erasmus+programları ve Proje Yazma Eğitimi başladı.

Milli Eğitim Müdürlüğünde Proje Yazma Eğitimi Verildi
07 Kasım 2018 - 11:32
Iğdır Ziya Gökalp Ortaokulu Toplantı Salonunda yapılan toplantı 28 saatlik olmak üzere 4 gün devam edecek.

                       Proje Eğitimi Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı .

           Açılış konuşmasını Proje Koordinatörü Naciye Parlar ve  İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Budanur Yaptılar. Erasmus+programları ve Proje Yazma Eğitimi Gena Eğt. Bil. Yay. Dan. Org. San. Ve Tic. Ltd. Şti den gelen eğitimci Ömer Sarı 4 gün boyunca eğitime devam edecektir.

                        İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Budanur konuşmasında, “Iğdır Türkiye'nin, Doğu Anadolu Bölgesi'nde, en doğusunda, güneşin il doğduğu yerdir. Çukurova olan ilimizi diğer illerle kıyaslandığımızda Önemli bir kültür kavşağı durumunda olduğu görülecektir. İlimiz  Ermenistan, Azerbaycan ve İran olmak üzere Üç ülkeyle sınırı olan tek ildir. İklimi, coğrafi yapısı, verimli toprakları ile ova şehri olan Iğdır gelişmeye açık bir il olduğundan projelendirmelerde bu durum avantaj görülüp projeler yapılabilir. Genellikle Çevremizde sorun ve ihtiyaç olarak gördüğümüz çözmeyi düşündüğümüz olgular her zaman bizleri proje hazırlamaya doğru götürür. Müdürlüğümüz olarak projeleri çok önemsiyor ve proje eğitimine katılacak tüm öğretmenlerimizin projeleri öğrenme ve proje yazma konusunda yetkin hale gelmenizi arzuluyoruz. Eğitimciler olarak sizler yeni nesil gençlere genç beyinlere rol-modelsiniz sizlerin araştırma-geliştirme, üretme ve projelendirmelerdeki aktif rolleriniz öğrencilerin ufkunu genişletecek, motivasyonunu artıracaktır. Her öğretmen yâda öğrenci en az bir defa yurt dışına gidebilme şansını yakalayabilmelidir. Hareketlilik projeleri ile farklı çevre ve ortamlara girerek kendini ifade edebilmelidir. Projelerle yurt dışına çıkan ve çıkmayanları kıyasladığımızda özgüven tutum ve davranışlarında çok büyük farklılık olduğu görülecektir.

İlimizin proje üretme başarısında diğer illerle kıyaslandığında İlimizde kabul gören proje sayısının az olmasının birçok nedenleri olmakla birlikte asıl nedenlerinden biri de Toplumda proje bilincinin ve farkındalıkların oluşmamasındandır Projelerle ilerleyen bir İl Konumuna gelmek için, Toplumda öncelikle mevcut sorun ve mevcut durumlar belirlenerek  istenilen hedeflere yönelik projeler ürettiğimizde ilimizde kabul gören proje sayısını en üst seviyeye çıkararak ilimizin markalaşma, kurumsallaşmanın sağlanması, istihdam ve girişimcilik konusunda bölgenin insan kaynağı potansiyelini artıracaktır. AB Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, toplam kaynağı 11 milyar Euro düzeyinde olan IPA 2 kapsamında Türkiye için, 2014'te 620,4 milyon, 2015'te 626,4 milyon, 2016'da 630,7 milyon, 2017'de 636,4 milyon, 2018-2020 dönemi için ise 1 milyar 940 milyon Euro ayrıldı.Projede yer alan sizler proje üretmede başarı sağladığınız takdirde Iğdır’ın alacağı pay fazla olacaktır. Bu işler gönül işleridir ve bunu bir yük olarak görürsek faydalanamayız. Bir büyük pastanın dörtte birine sahip olmak bile bizler için başarı olacaktır. Bu çok ciddi bir rakam ve tamamen hibe projesidir. Bizim için önemli olan Iğdır’ın aldığı paydır.                    

Serhat Kalkınma Ajansı Tarafından Desteklene Teknik Destek Programları Eğitimi Olarak Erasmus Plus Programları ve Proje Yazma Eğitimi ile Bir araya geldiğimiz bu platformda ortak aklı işleterek, Avrupa Birliği boyutlu çalışmalarımızı değerlendirip, bu süreçte elbirliğiyle neler yapabileceğimizi istişare etmeliyiz ve ortak projelere imza atmalıyız. Şüphesiz ki ilimizde gösterilen ve ileriki süreçte gösterilecek tüm gayretlerle, hibe programlarından yararlanarak projeler yapılmasını, projelerin sayıca artmasını temenni eder başarılar dilerim” şeklinde konuştu.

                       Naciye Parlar ‘da  “Ar-Ge  ve projeyi tanımladıktan sonra Her proje bir ihtiyaçtan doğar ve bu ihtiyacı karşılamaya yönelik olarak tasarlanır. Çevremizde sorun ve ihtiyaç olarak gördüğümüz çözmeyi düşündüğümüz olgular her zaman bizleri proje hazırlamaya doğru götürür” dedi.

 
Bu haber 4594 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum