Bölgede bir ay önce yetiştirdiği karpuzlarla herkese örnek olarak para kazanılacağında ispatlayan Alican Akçan yeni organik karpuzlarını piyasaya sürdü.
Ürünleri bölge illerin yanı sıra Azerbaycan, Nahcıvan gibi ülkelere ihraç eden
Alican Akçan, ürünlerinin doğal olmasına ciddi önem veriyor.
Çiftçilik yapmaya ilk olarak küçük bir arazi parçası üzerinde yaptığını ifade eden Akçan, “Küçük arazi üzerinde yaptığım çiftçiliğimi büyütmek istedim. Bu amacıma ulaştım ve bugün çok sayıda organik ürün üretip bölgedeki illere ve yurt dışına ihraç ediyorum” dedi.
Ürettiği organik ürünlerle kentteki diğer çiftçilere de örnek olduğunu belirten Akçan, “Bu işi ilk yaptığımda çevremdekiler pes edeceğimi söylüyorlardı. Ama ben
organik ürün bulma sıkıntısı çektiğim için kararlıydım. Bu işi yapmaya devam ettim ve başarılı oldum. Ürettiğim ürünleri devlet yetkililerine hediye gönderdim. Burada ürettiğim ürünlerim yüzde 100 organik ürünler ve bu ürünler marka haline gelmiş durumda. Ürünlerimi Azerbaycan’a ihraç ediyorum. Bunun yanında Kars, Ağrı, Ardahan, Erzurum ve bir çok ildeki manav ve toptancılar beni tanıyor. Tarlamda yetiştirdiğim karpuzlar 10 ile 35 kilo ağırlığında oluyor” şeklinde konuştu.
Iğdır’ın Oba köyünde üretilen örtü altı olarak erken üretilen 15 ile 30 kilogram karpuzlar Iğdır’da marketlerde satılmaya başlandı.
Karpuz Üreticisi, Alican Akçan, “Iğdır’da da artık Diyarbakır’a rakip olacak büyük karpuzlar yetiştiriyorum. 15-30 kg ağırlığında karpuzlar ürettim. 80 dönüm araziye ört altı haşlama yöntemle karpuz ektim. Normal hasattan 30 ile 50 gün önce hasadını yapıyorum. Adana karpuzu kabak aşılıdır. Gerçek karpuz benim yetiştirdiğimdir. 100 dönüme ekim yaptım. 300 ton karpuz bekliyorum. 30 kişi çalıştırıyorum. Herkes kazanıyor. Tarlada kilosunu ilk ürünü 4 -5 liradan satıyorum. Tamamen organik ve kimyasal madde yoktur. Bu karpuzları Sayın Cumhurbaşkanına, meclis başkanına ve siyasi parti liderlerine de göndereceğim. Diyarbakır karpuz mu bizim karpuz mu tatlı tadına bakıp karar versinler” dedi.
Ürünleri bölge illerin yanı sıra Azerbaycan, Nahcıvan gibi ülkelere ihraç eden
Alican Akçan, ürünlerinin doğal olmasına ciddi önem veriyor.
Çiftçilik yapmaya ilk olarak küçük bir arazi parçası üzerinde yaptığını ifade eden Akçan, “Küçük arazi üzerinde yaptığım çiftçiliğimi büyütmek istedim. Bu amacıma ulaştım ve bugün çok sayıda organik ürün üretip bölgedeki illere ve yurt dışına ihraç ediyorum” dedi.
Ürettiği organik ürünlerle kentteki diğer çiftçilere de örnek olduğunu belirten Akçan, “Bu işi ilk yaptığımda çevremdekiler pes edeceğimi söylüyorlardı. Ama ben
organik ürün bulma sıkıntısı çektiğim için kararlıydım. Bu işi yapmaya devam ettim ve başarılı oldum. Ürettiğim ürünleri devlet yetkililerine hediye gönderdim. Burada ürettiğim ürünlerim yüzde 100 organik ürünler ve bu ürünler marka haline gelmiş durumda. Ürünlerimi Azerbaycan’a ihraç ediyorum. Bunun yanında Kars, Ağrı, Ardahan, Erzurum ve bir çok ildeki manav ve toptancılar beni tanıyor. Tarlamda yetiştirdiğim karpuzlar 10 ile 35 kilo ağırlığında oluyor” şeklinde konuştu.
Iğdır’ın Oba köyünde üretilen örtü altı olarak erken üretilen 15 ile 30 kilogram karpuzlar Iğdır’da marketlerde satılmaya başlandı.
Karpuz Üreticisi, Alican Akçan, “Iğdır’da da artık Diyarbakır’a rakip olacak büyük karpuzlar yetiştiriyorum. 15-30 kg ağırlığında karpuzlar ürettim. 80 dönüm araziye ört altı haşlama yöntemle karpuz ektim. Normal hasattan 30 ile 50 gün önce hasadını yapıyorum. Adana karpuzu kabak aşılıdır. Gerçek karpuz benim yetiştirdiğimdir. 100 dönüme ekim yaptım. 300 ton karpuz bekliyorum. 30 kişi çalıştırıyorum. Herkes kazanıyor. Tarlada kilosunu ilk ürünü 4 -5 liradan satıyorum. Tamamen organik ve kimyasal madde yoktur. Bu karpuzları Sayın Cumhurbaşkanına, meclis başkanına ve siyasi parti liderlerine de göndereceğim. Diyarbakır karpuz mu bizim karpuz mu tatlı tadına bakıp karar versinler” dedi.