Türk Eğitim-Sen Iğdır Şube Başkanı Ali Arslan ve Şube Başkan Yardımcısı Gündüz Yaşar, Iğdır’ın köklü basın kuruluşlarından Güven Gazetesi’ni ziyaret ederek gazetenin 54. kuruluş yıl dönümünü kutladı.
Ziyarette konuşan Şube Başkanı Ali Arslan, Güven Gazetesi’nin yarım asrı aşan yayın hayatına dikkat çekerek, gazetenin Iğdır’ın toplumsal hafızasında önemli bir yer edindiğini belirtti. Arslan, “Gazetecilik toplumun menfaatlerini ön planda tutan, halkın sevinçlerinde ortak olan, acılarında hüzünlenen bir meslektir. Bu mesleği 54 yıl boyunca ayakta tutmak gerçekten büyük bir başarıdır. Güven Gazetesi, Iğdır’ın sesi olmayı başarmış bir basın kuruluşudur. Sizlere daha nice uzun yıllar diliyoruz, başarılarınız daim olsun” ifadelerini kullandı.
Şube Başkan Yardımcısı Gündüz Yaşar da ziyarette yaptığı konuşmada, Güven Gazetesi’nin imtiyaz sahibi İsmail Aras’ı tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi. Yaşar, gazetenin kentin basın alanındaki önemli rolüne vurgu yaparak, “Güven Gazetesi, Iğdır’ın gelişiminde ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinde önemli katkılar sunmuştur” dedi.
Türk Eğitim-Sen heyeti, günün anısına Güven Gazetesi’ne özel bir hediye sundu. Mustafa Kemal Atatürk’ün yanında bozkurt figürü ile resmedildiği, özenle çerçevelenmiş tablo gazetenin ofisine armağan edildi. Atatürk’ün güçlü duruşunu ve Türk milletinin simgesi olan bozkurtu yansıtan bu anlamlı tablo, Güven Gazetesi’nin köklü tarihine değerli bir hatıra olarak eklendi.
Gazetenin imtiyaz sahibi İsmail Aras ise yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu tablo bizim için çok kıymetli bir armağan oldu. Türk Eğitim-Sen’in bu anlamlı ziyaretini ve desteğini hiçbir zaman unutmayacağız” diye konuştu.
Ziyarette ayrıca Güven Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Doğukan Aras da hazır bulundu.
HAKAN ŞIKTAŞ











