
Iğdır Valisi Ercan Turan, vatan uğruna canlarını feda eden kahraman şehitlerin emanetlerine sahip çıkmaya devam ediyor. Vali Turan, eşi Nilüfer Baykal Turan ile birlikte, Şehit Piyade Onbaşı Erkan Akdeniz ve Şehit Piyade Er Mehmet Akdeniz’in kıymetli ailesini Halfeli Beldesi’nde ziyaret etti.
Ziyarete İl Emniyet Müdürü Niyazi Turgay ve eşi Aysun Turgay da eşlik etti. Şehit ailesiyle bir süre görüşen Vali Turan, şehitlerin bıraktığı kutsal mirasa sahip çıkmanın hem insani hem de vicdani bir sorumluluk olduğunu ifade etti.
Vali Turan, “Şehit ailelerimiz milletimizin onuru ve şerefidir. Aziz vatanımız için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden kahramanlarımızı daima rahmet ve minnetle anıyoruz. Onların emaneti olan aileleri yalnız değildir, devletimiz her zaman yanlarında olacaktır” dedi.
Ziyaret, samimi ve duygusal bir atmosferde gerçekleşti. Şehitlerin hatıraları yad edilirken, aileye çeşitli hediyeler de takdim edildi. Devletin tüm imkânlarıyla şehit ailelerinin hizmetinde olduğunu vurgulayan Vali Turan, her zaman yanlarında olduklarını dile getirdi.
SELÇUK TAŞÇI