İsa Yaşar Tezel: "Iğdır'ın Dengeleriyle Oynamışlar"

MHP Iğdır Belediye Başkan adayı İsa Yaşar Tezel, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle Iğdır’da görev yapan yerel ve ulusal medya temsilcileriyle bir araya geldi.

İsa Yaşar Tezel: "Iğdır'ın Dengeleriyle Oynamışlar"
09 Ocak 2019 - 12:34
Cafe Bistro’da düzenlenen toplantıya MHP Iğdır Belediye Başkan adayı İsa Yaşar Tezel, MHP İl Başkanı Ersoy İçer, MHP Merkez İlçe Başkanı Özcan Zorman ve medya mensupları katıldı.

Tezel, kahvaltılı toplantıda yaptığı açıklamada, “Öncelikle hepinizin 10 Ocak Gazeteciler Gününüzü kutluyorum. 40 yıldır bu işi yapan meslektaşınız olarak belediye başkanlığım döneminde işinizi en iyi şekilde yapmanız için gerekli şartları oluşturacağım. Bu kapsamda Iğdır’da bir basın merkezi yapacağım. Burada Iğdır’da görev yapan yerel gazeteciler için gerekli teknolojik altyapı olanaklarını oluşturacağız. Bunu yapmayı bir meslektaşınız olarak size bir borcum olarak düşünüyorum”

Iğdır’ın belediyecilik anlamında 10 yıldır çok kötü yönetildiğini belirten İsa Yaşar Tezel, kendisinin belediye başkanlığı döneminde Iğdır’ın hizmet anlamında çağ atlayacağını söyledi.

Iğdır’da son yıllarda büyük oyunlar oynandığını söyleyen Tezel, “17 Aralık’tan beri Iğdır’dayım. Çalışmalarımız son sürat devam ediyor. Gerekli teknik çalışmaları yapıyoruz. Bu şehirde dengelerle oynamışlar. Şu anda belgeler ve bilgiler var. Bu şehrin geleceğine, bu şehri kimin yöneteceğine maalesef Iğdırlılar karar vermiyor. Şu anda 6 bin 200 kişi Iğdır’da doğmadığı, yaşamadığı, Iğdır nüfusuna kayıtlı olmadığı halde Iğdır’da oy kullanıyor. Bu konuyla ilgili tüm tespitleri yapıp ilgili mercilere teslim ettik. Bu şehirde kim yaşıyorsa onun oyuyla belediye başkanı seçilmek zorunda. Bu durumları görünce çok üzülüyorum. Türk’üyle, Kürt’üyle, Terekeme’siyle, Göçmeniyle bu Iğdır’da beraber kardeşçe yaşamanın teminatı İsa Yaşar Tezel’dir. Bu konuda da iddialıyım. Iğdır’da kim yaşıyorsa benim başımın tacıdır. Bizim dönemimizde hizmetlerden Topçular mahallesi de faydalanacak, 7 Kasım mahallesi de faydalanacak, Halfeli Caddesi de faydalanacak”

Belediyelerin amacının halka hizmet etmek olduğunu dile getiren MHP Belediye Başkan adayı Tezel, “Belediyelerin görevi siyaset değildir. Belediyelerin görevi hizmet etmektir. 2009 yılında belediyeyi ilk kazandıklarında ’80 yıllık düzeni yıktık’ dediler. Yıktınız da ne oldu? 10 yıldır Iğdır’ı ne hale getirdiniz? Iğdır’ı 8 yıl ileriye götürseydiniz herkes sizi ayakta alkışlıyordu. Ayrıca sen kimsin neyi değiştiriyorsun, neyi yıkıyorsun? Bu şehirde herkes eşit olarak, kardeşçe yaşıyor. Hakkari’den gelen Pervin Buldan isimli bayan, ‘Topunuzla, tüfeğinizle gelin yıkamayacaksınız’ diyor. Biz savaşa girmiyoruz. Biz bir yerden de gelmiyoruz. Bu şehirde biz 1000 yıldır kardeşçe yaşıyoruz. Sen Hakkari’den gelmişsin. Biz yüreğimizle, insan sevgimizle buradayız. Iğdırlılar demokratik bir seçimle belediye başkanını seçecek. Zorla, silahla, savaşla bu seçim kazanılmaz. Bu şehirde daha önceki seçimlerde olduğu gibi kullandırdığınız 6 bin sahte oyun önüne geçerek bu seçimi kazanacağız. Bu şehir sahipsiz değildir”

İlerleyen günlerde başkanlığı döneminde yapacağı projeleri açıklayacağını söyleyen Tezel, “Şehrimizi güzelleştirecek birçok projelerimiz mevcuttur. İşsizliği azaltmaya yönelik birçok planımız, projemiz var. 5 yıl içinde Iğdır hak ettiği yere gelecek. Benim şehrim Türkiye Cumhuriyetine, vatanına, milletine, bayrağına bağlı bir şehirdir. 62 yıllık hayatımda ayrımcılık yapmamışım. Şükürler olsun Allah’a şehrime hizmet etme fırsatım doğmuştur. Benim en büyük idealim milletime hizmet etmektir. Allah’ın izniyle 1 Nisan günü Iğdır Belediye Başkanı olacağım” şeklinde konuştu.

 

Kahvaltılı toplantının sonunda Başkan adayı İsa Yaşar Tezel, gazetecilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
Bu haber 1251 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum