Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Gürel, Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçiliği bünyesinde faaliyet gösteren Azerbaycan Kültür Merkezi Başkanı ve Kültür Müşaviri Samir Abbasov’u makamında kabul etti. Gerçekleşen ziyaret, iki ülke arasındaki köklü dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin akademik ve kültürel alanda daha da güçlendirilmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.
Rektörlük makamında gerçekleşen görüşmede, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki mevcut iş birliklerinin geliştirilmesi ve üniversiteler aracılığıyla sürdürülebilir projelere dönüştürülmesi konusu ön plana çıktı. Taraflar, özellikle yükseköğretim alanında yapılabilecek ortak çalışmalar, bilimsel araştırmalar ve akademik paylaşım imkanları üzerinde durdu.
Görüşmede ayrıca kültürel etkileşimin artırılması amacıyla düzenlenebilecek etkinlikler de ele alındı. Ortak kültür günleri, sempozyumlar, paneller ve sanatsal faaliyetlerin iki ülke öğrencileri ve akademisyenleri arasında etkileşimi artıracağı ifade edildi. Bunun yanı sıra öğrenci ve akademisyen değişim programlarının genişletilmesi, gençlerin farklı kültürleri yakından tanıması ve akademik deneyim kazanması açısından önemli bir fırsat olarak değerlendirildi.
Samir Abbasov, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki kardeşlik bağlarının yalnızca siyasi ve ekonomik alanlarda değil, eğitim ve kültür alanlarında da güçlü bir şekilde devam ettiğini belirterek, bu bağların üniversiteler aracılığıyla daha da pekiştirileceğine inandıklarını ifade etti. Abbasov, Azerbaycan Kültür Merkezi olarak Türkiye’de yürüttükleri faaliyetler hakkında da bilgi vererek, ortak projelere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getirdi.
Rektör Prof. Dr. Ekrem Gürel ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki köklü ilişkilerin her alanda geliştirilmesine büyük önem verdiklerini vurguladı. Iğdır Üniversitesi’nin uluslararasılaşma vizyonu doğrultusunda kardeş ülke Azerbaycan ile akademik ve kültürel iş birliklerini artırmayı hedeflediklerini belirten Gürel, bu tür temasların somut projelere dönüşmesinin önemine dikkat çekti.
Ziyaret, karşılıklı iyi dilek ve temennilerin paylaşılması, iş birliği mesajlarının verilmesi ve günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.












