AK Parti Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz, Almanya programı kapsamında önemli temaslarda bulundu. Ziyaret çerçevesinde Alman Federal Meclisi’ni gezen Alagöz, ardından Parlamento Genel Kurulu’nu ziyaret ederek çeşitli görüşmeler gerçekleştirdi.

Program kapsamında gerçekleştirilen temaslarda, Almanya-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Serdar Yüksel’in ev sahipliğinde önemli bir toplantı düzenlendi. Toplantıya, Almanya Federal Meclis Başkan Vekili Josephine Ortleb de katıldı.

Gerçekleşen görüşmede, Türkiye ile Almanya arasındaki parlamentolar arası ilişkilerin daha da güçlendirilmesi ele alındı. İki ülke arasında karşılıklı iş birliğinin artırılması, ortak gündem başlıklarında koordinasyon sağlanması ve diplomatik temasların sürdürülmesi konularında fikir alışverişinde bulunuldu.
Heyetler arasında samimi bir atmosferde gerçekleşen toplantıda, mevcut ilişkilerin geliştirilmesine yönelik somut adımların önemi vurgulanırken, karşılıklı diyalog ve iş birliğinin sürdürülebilir şekilde devam ettirilmesi gerektiği ifade edildi.
Milletvekili Alagöz, Almanya temaslarının iki ülke arasındaki dostluk ve iş birliğine katkı sağlayacağını belirterek, görüşmelerin verimli geçtiğini dile getirdi. Program kapsamında parlamentolar arası temasların önümüzdeki süreçte de devam edeceği bildirildi.












