
AK Parti Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz, İstanbul Saraçhane’de gerçekleşen gösteri sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesine yönelik hakaretlere sert tepki gösterdi.
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Alagöz, söz konusu ifadeleri kınayarak, bu tür saldırıların kabul edilemez olduğunu vurguladı. Alagöz, “Sayın Cumhurbaşkanımıza, merhum annesi ve ailesine karşı yapılan alçakça hakaretleri kınıyor ve lanetliyorum. Sokakları karıştırma hevesinde olanlara ve bu tür hakaretlere bu aziz millet müsamaha göstermeyecektir” dedi.
Alagöz, toplumda huzursuzluk yaratmaya yönelik provokatif eylemlere karşı sağduyulu olunması gerektiğini belirterek, bu tür olayları teşvik eden siyasilerin de millet tarafından gerekli cevabı alacağını ifade etti. “Provokatif söylemleri ile bu tür çirkinliklere yol açan siyasilere de gereken dersin, sağduyulu milletimizce verileceği aşikardır” şeklinde konuştu.
Açıklamasında yolsuzluk iddialarına da değinen Alagöz, Türkiye’nin bu tür girişimlere karşı dik duracağını söyledi. “Yapılan hırsızlık ve yolsuzluk gün gibi ortadayken, bunu yok gibi göstermeye çalışma çabaları o yolsuzluğa ortaklığı gösterir. Türkiye, bu kirli zihniyetin esiri olmayacaktır” ifadelerini kullandı.
Alagöz’ün açıklamaları, sosyal medyada da geniş yankı uyandırırken, destek mesajlarının yanı sıra çeşitli tartışmalara da neden oldu.
DOĞUKAN BEY