• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi İlanlar
  • Iğdır
  • Bölge
  • Genel
  • Dünya
  • Politika
  • Ekonomi
  • Eğitim
  • Spor
  • Sağlık
  • Kültür-Sanat
  • Bilim ve Teknoloji
  • Magazin
  • Ara
SON DAKİKA:
09:29
ALYAYI BEKLEYEN BÜYÜK TUZAK
09:29
TAŞACAK BU DENİZ SEZON FİNALİ NE ZAMAN? TRT 1 Taşacak Bu Deniz Kaçıncı Bölümde Sezon Finali Yapacak?
09:29
Empire State filminin konusu nedir? Empire State filminin oyuncuları kimler?
09:29
SÜPER LOTO SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI: 28 Nisan Süper Loto sonuçları tıkla ve öğren
09:27
BURSLULUK SINAVI KAÇ DAKİKA? 2026 Bursluluk Sınavı Saat Kaçta Bitiyor? İOKBS Bursluluk Sınav Süresi
09:27
YDS SONUÇ SORGULAMA: ÖSYM YDS/1 Sonuçları Açıklandı! Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı YDS/1 Sonuçları Nereden Sorgulanır?
09:27
Okullar ne zaman kapanacak? MEB takvimi ile belli oldu! 2025-2026 eğitim öğretim yılı ne zaman bitiyor?
09:26
Macron'a Medvedev formülü: Emeklilik mesajı mı, siyasi strateji mi?
09:18
Iğdır’ın Tarımsal Geleceği İçin Stratejik Yol Haritası Belirlendi
09:00
 Öğr. Gör. Dr. Elçin Telli’ye Uluslararası Seramik Yarışmasında Anlamlı Ödül
08:58
Iğdır’da Ehlibeyt Âlimleri Buluşması Yoğun Katılımla Gerçekleşti
Video Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Dünya
  3. Geri sayım başladı… İsrail basını olası senaryoları yazdı
Dünya
Yayınlanma: 08 Nisan 2026 - 07:57
Güncelleme: 08 Nisan 2026 - 08:03

Geri sayım başladı… İsrail basını olası senaryoları yazdı

ABD Başkanı Donald Trump’ın Tahran’a verdiği sürenin bugün sona ermesiyle birlikte, İsrail basınında önümüzdeki saatlerin İsrail ve ABD’nin İran’a karşı...

Dünya
08 Nisan 2026 - 07:57
Güncelleme: 08 Nisan 2026 - 08:03
Yorumlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Geri sayım başladı… İsrail basını olası senaryoları yazdı
 

ABD Başkanı Donald Trump, Tahran’a salı gününün sonuna kadar bir anlaşmaya varması için süre vermiş, aksi halde "İran medeniyetini yok etmekle" tehdit etmişti.

İsrail basını, bugün dolacak sürenin ardından askeri tırmanış ihtimalinin ciddi şekilde gündemde olduğunu yazdı.

İsrail’in Kanal 12 televizyonu, adı açıklanmayan İsrail kaynağının, “Önümüzdeki 24 saat savaşta çok önemli.” ifadelerini kullandığını aktardı.

Kaynak, kararın İran’daki siyasi liderliğe bırakılması halinde ateşkesin daha önce sağlanabileceğini savunurken, İran’daki kontrol mekanizmalarına ilişkin belirsizliklerin süreci zorlaştırdığını öne sürdü. Trump yönetiminin, hem ABD içindeki siyasi eleştiriler hem de savaşın küresel ekonomi üzerindeki etkileri nedeniyle artan baskıyla karşı karşıya olduğu aktarıldı.

Özellikle İran’ın stratejik öneme sahip Hürmüz Boğazı’ndan petrol ve doğalgaz tankerlerinin geçişine getirdiği kısıtlamalar, küresel enerji piyasalarında dalgalanmayı artırdı.

Enerji tesislerine yönelik karşılıklı saldırı ihtimali ve İran’ın Körfez ülkelerindeki benzer tesisleri hedef alma olasılığı, yatırımcıların endişelerini artırırken petrol ve doğalgaz fiyatlarında yükselişe yol açtı.

WASHİNGTON’IN TAVİZLERİ ANLAŞMANIN ANAHTARI OLABİLİR

İsrail gazetesi Israel Hayom, Washington’un önemli tavizler vermeye hazır olması halinde ABD ile İran arasında bir anlaşmaya varılmasının mümkün olabileceğini yazdı.

Gazete, İsrail’in müzakerelere doğrudan katılmadığını ancak gelişmeleri yakından izlediğini belirterek, İsrail siyasi liderliği içinde, olası bir anlaşmanın İran yönetimine toparlanma fırsatı verebileceği yönünde kaygılar bulunduğunu aktardı.

Haberde, İsrail’in savaşın başından bu yana üç ana hedef belirlediği ifade edildi: "İran’da rejim değişikliği için koşullar oluşturmak, İran’ın nükleer programına ağır hasar vermek ve füze sistemlerini zayıflatmak."

Gazete ayrıca, Washington’un nihai kararının Beyaz Saray’da alınacağına dikkat çekerek, İsrail’in İran’ın askeri ve ekonomik kapasitesini zayıflatmak amacıyla saldırıları sürdürmeyi tercih ettiğini yazdı.

YIPRATMA SAVAŞI MI ATEŞKES Mİ?

İsrail gazetesi Maariv, bugünün İsrail ve ABD için “belirleyici” olmasının beklendiğini aktararak, “Bugün, yıpratma savaşına mı gireceğimiz yoksa ateşkes anlaşmasına mı varacağımız belirlenecek.” değerlendirmesine yer verdi.

Gazete, Trump yönetiminin İran’ın teslim olmasını sağlayacak bir anlaşma ya da İran ekonomisini felç etmeyi hedefleyen geniş çaplı saldırı dalgaları arasında tercih yapabileceğini belirtti.

Haberde ayrıca İsrail’in, İran üzerindeki baskıyı artırmak amacıyla altyapı ve enerji tesislerini hedef alan saldırılarını sürdürdüğü ifade edildi. Bu saldırıların, İran’ın müzakere pozisyonunu zayıflatmayı amaçladığı değerlendiriliyor.

İSRAİL’DEN TIRMANIŞ HAZIRLIĞI

İsrail devlet televizyonu KAN, adı açıklanmayan bir İsrailli yetkilinin, sürenin dolmasının hemen ardından askeri operasyonların genişletilebileceğini söylediğini aktardı.

Yetkili, “Süre dolduktan hemen sonra İran’da büyük bir tırmanışa hazırız ve ABD’nin onayını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak ayrıca, son dakika ateşkes kararının hâlâ ihtimaller arasında bulunduğunu ancak İsrail’in İran altyapı ve enerji sektörlerine yönelik geniş çaplı saldırılar için ABD’den “yeşil ışık” beklediğini belirtti.

Uzmanlara göre, önümüzdeki saatlerde Washington ile Tahran arasında bir anlaşmaya varılması ya da askeri operasyonların genişletilmesi yönünde alınacak karar, yalnızca İran-İsrail hattındaki çatışmaları değil, aynı zamanda küresel enerji piyasalarını ve bölgesel güvenlik dengelerini de doğrudan etkileyecek.

 

HÜRRİYET
Bu haber 245 defa okunmuştur.
EDİTÖR
Güven Gazetesi
Güven Gazetesi
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Macron'a Medvedev formülü: Emeklilik mesajı mı, siyasi strateji mi?
Macron'a Medvedev formülü: Emeklilik mesajı mı, siyasi strateji mi?
Uçan taksi New York'ta
Uçan taksi New York'ta
Charles'ın ABD ziyareti ilişki onarma turuna döndü
Charles'ın ABD ziyareti ilişki onarma turuna döndü
Yunanistan Libya 'da oyundan vazgeçmiyor
Yunanistan Libya 'da oyundan vazgeçmiyor
Uzlaşının adı Ali el-Zeydi... Irak'ta siyasi düğüm çözüldü
Uzlaşının adı Ali el-Zeydi... Irak'ta siyasi düğüm çözüldü
Ukrayna-İsrail arasında 'çalıntı tahıl' gerilimi
Ukrayna-İsrail arasında 'çalıntı tahıl' gerilimi
Ne anlaşma ne çatışma... ABD ve İran sinir harbinde
Ne anlaşma ne çatışma... ABD ve İran sinir harbinde
Rus rafinerilerinden binlerce ton petrol sızdı... Karadeniz'de siyah tehlike
Rus rafinerilerinden binlerce ton petrol sızdı... Karadeniz'de siyah tehlike
Trump'tan abluka talimatı: 'ABD ordusu hazırlıklara başladı'
Trump'tan abluka talimatı: 'ABD ordusu hazırlıklara başladı'
Hava taksileri New York semalarında: 2 saatlik yol 10 dakikaya inecek
Hava taksileri New York semalarında: 2 saatlik yol 10 dakikaya inecek
İngiltere Kralı Charles ABD Kongresi'ne hitap etti
İngiltere Kralı Charles ABD Kongresi'ne hitap etti
Kolombiya'da terör saldırısının kilit ismi yakalandı
Kolombiya'da terör saldırısının kilit ismi yakalandı
ilan.gov.tr
Yerin altındaki tehdit! Trump 'umurumda değil' demişti...
Yerin altındaki tehdit! Trump 'umurumda değil' demişti...

Ana Sayfa
Resmi İlanlar
Iğdır
Bölge
Genel
Dünya
Politika
Ekonomi
Eğitim
Spor
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Köşe Yazarları
Video Galeri
Vefatlar
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bilim ve Teknoloji
  • Bölge
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Iğdır
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.