Iğdır Dr. Nevruz Erez Devlet Hastanesi bünyesine kazandırılan yeni Manyetik Rezonans (MR) cihazının açılış programı gerçekleştirildi. Modern tıbbi görüntüleme teknolojisine sahip cihazın hizmete alınmasıyla birlikte hastanede tanı ve teşhis süreçlerinde önemli bir kapasite artışı sağlanması hedefleniyor.
Açılış töreni, Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Cafer Koçak ve İl Sağlık Müdürü Dr. Abaset Bağcı’nın katılımlarıyla yapıldı. Programda, sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmaya yönelik yatırımların devam ettiği vurgulanırken, yeni MR cihazının özellikle hızlı tanı konulması ve hasta yoğunluğunun azaltılması açısından önemli bir ihtiyacı karşılayacağı ifade edildi.
Yetkililer, cihazın devreye girmesiyle birlikte vatandaşların daha kısa sürede, daha güvenilir ve yüksek çözünürlüklü görüntüleme hizmeti alabileceğini belirtti. Yeni teknolojinin, özellikle nöroloji, ortopedi, iç hastalıkları ve acil servis başta olmak üzere birçok branşta hekimlerin tanı süreçlerine büyük katkı sunacağı kaydedildi.
Hastane yönetimi tarafından yapılan değerlendirmede, sağlık altyapısının güçlendirilmesine yönelik çalışmaların sürdüğü, yeni cihaz ve ekipman yatırımlarının hasta memnuniyetini artırmayı amaçladığı ifade edildi.
Açılış programına katılım sağlayan tüm yöneticilere ve emeği geçen personele teşekkür edilerek, MR cihazının Iğdır’a ve bölge halkına hayırlı olması temennisinde bulunuldu.












