Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü'nden Aranan Şahıslara Yönelik Kararlı Mücadele
Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü tarafından “Aranan Şahısların Yakalanması”na yönelik yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda, uzun süredir aranan ve hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şahıs, sınır kapısında yakalanarak adli mercilere teslim edildi.
Emniyet birimlerinden edinilen bilgilere göre, “Göçmen Kaçakçılığı” suçundan 2 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve 2015 yılından itibaren aranan T.S. (1982 doğumlu, Azerbaycan uyruklu) isimli şahıs, Nahçıvan’dan Türkiye’ye giriş yapmak üzere geldiği sırada Dilucu Sınır Kapısı’nda yapılan kontrollerde tespit edildi. Sınır kapısında gerçekleştirilen kimlik ve kayıt kontrollerinde şahsın arananlar listesinde yer aldığı belirlendi.
Durumun tespit edilmesi üzerine T.S., Dilucu Sınır Kapısı’nda görevli ekipler tarafından Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı birimlere teslim edilerek gözaltına alındı. Şahıs hakkında gerekli adli işlemler başlatılırken, emniyetteki sorgu ve işlemler titizlikle yürütüldü.
Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen T.S., çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı. Tutuklama kararının ardından şahıs, Iğdır S Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edilerek cezasının infazına başlandı.
Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak, kamu düzenini korumak ve suçlularla etkin mücadele etmek amacıyla aranan şahıslara yönelik çalışmaların il genelinde kararlılıkla sürdürüldüğünü vurguladı. Suç ve suçlulara karşı mücadelenin, sınır kapıları başta olmak üzere tüm noktalarda büyük bir hassasiyetle devam edeceği ifade edildi.
SELÇUK TAŞÇI











