
Iğdır Valisi Ercan Turan, Genç Memur-Sen tarafından ortaöğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesinin tanıtım programına katıldı. Eğitim ve kültürel gelişimi desteklemeyi amaçlayan proje, kitap okuma, kitap tahlili, kompozisyon yarışması ve yazar buluşmalarını kapsayan geniş bir etkinlik dizisinden oluşuyor.
GENÇLERİN KÜLTÜREL VE AKADEMİK GELİŞİMİ DESTEKLENECEK
Projeyle öğrencilerin okuma alışkanlığı kazanması, analiz yeteneklerinin gelişmesi ve yazılı anlatım becerilerinin artırılması hedefleniyor. Aynı zamanda yazar buluşmalarıyla gençlerin edebiyat dünyasıyla doğrudan temas kurmaları ve farklı bakış açıları kazanmaları amaçlanıyor.
Tanıtım programında konuşan Vali Ercan Turan, eğitimin sadece ders kitaplarıyla sınırlı kalmaması gerektiğine vurgu yaparak, gençlerin akademik başarılarının yanı sıra kültürel ve sosyal gelişimlerinin de önemine dikkat çekti. Turan, “Bilgiye ulaşmanın çok kolay olduğu bir çağda yaşıyoruz. Ancak önemli olan, bilgiyi doğru analiz edebilmek ve düşünsel derinliği geliştirebilmektir. Bu proje, gençlerimize eleştirel düşünme becerisi kazandırarak onların bilinçli ve donanımlı bireyler olmalarına katkı sağlayacak” dedi.
ÖĞRENCİLERDEN PROJEYE YOĞUN İLGİ
Tanıtım programı, öğrencilerin ve öğretmenlerin yoğun ilgisiyle gerçekleşti. Programda, projeye dair detaylar paylaşılırken, önceki yıllarda gerçekleştirilen etkinliklerin başarıları da örneklerle anlatıldı. Projeye katılacak öğrencilerin, belirlenen kitapları okuyarak tahlil yapmaları ve ardından kompozisyon yarışmasına katılmaları bekleniyor. En başarılı öğrenciler, ödüllendirilerek teşvik edilecek.
Vali Turan, gençlerin gelişimine katkı sağlayan bu tür projelerin artarak devam etmesi gerektiğini belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti. Program, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.
DOĞUKAN BEY