Kars’ın Sarıkamış ilçesinde yaklaşık bir ay önce yumurtadan çıkan angut yavruları, Hançerli Düzü’nde yer alan göletlerde anneleriyle birlikte görüntülendi.
Türkiye’nin en yüksek yerleşim yerlerinden biri olan ve kış mevsiminin uzun, sert geçtiği Sarıkamış, sarıçam ormanları ve doğal göletleriyle yaban hayatına üreme ve yaşam alanı sunuyor.
Bu yıl kış şartlarının uzun sürmesi nedeniyle yumurtadan geç çıkan angut yavruları, annelerinin gözetiminde göletlerde hem yüzme hem de beslenme becerilerini geliştiriyor. Böcekler ve yosunlarla beslenen yavruların her geçen gün büyüdüğü gözlemleniyor.
Angut yavruları, doğal yaşam alanlarında gelişimlerini sürdürürken, Sarıkamış bölgesindeki göletler yaban hayatının önemli yaşam alanlarından biri olmaya devam ediyor.












