Türkiye’nin uzay yolculuğundaki tarihi adımlarından birini atmaya hazırlanan, ülkemizin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever, Iğdır Valisi Ercan Turan’ı makamında ziyaret etti. Türk bayrağını uzayda gururla taşıyacak olan Atasever’in ziyareti, Iğdır’da büyük heyecan ve onurla karşılandı.
Ziyaret kapsamında Vali Turan’a Türkiye Uzay Ajansı (TUA) öncülüğünde yürütülen “Türk Uzay Bilim Misyonu”na dair bilgiler aktarıldı. Atasever, uzay yolculuğu hazırlıkları, eğitim süreçleri ve bilimsel deney çalışmaları hakkında detaylı paylaşımda bulundu. Gerçekleştirilmesi planlanan bu görevle birlikte, Türkiye'nin uzay bilimine katkı sunacak önemli deneylerin yapılması hedefleniyor.
Vali Ercan Turan, Atasever’in ülkemizi uluslararası arenada temsil edecek olmasının, sadece bilim dünyası için değil; aynı zamanda tüm genç kuşaklar adına umut ve ilham kaynağı olduğunu belirtti. “Bayrağımızı gökyüzünün ötesinde dalgalandıracak bir Türk gencinin azmi ve kararlılığı, milletçe göğsümüzü kabartıyor. Gençlerimiz için bir rol model olan bu başarı öyküsü, Türkiye Yüzyılı vizyonunun en somut örneklerinden biridir,” ifadelerini kullandı.
Görüşmede, özellikle gençlerin bilime yönlendirilmesi, uzay farkındalığının eğitim kurumlarında artırılması ve bilim temelli kariyer yollarının güçlendirilmesi yönünde yapılabilecek çalışmalar da ele alındı.
Tuva Cihangir Atasever ise Iğdır’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye'nin uzaydaki varlığını güçlendirme yolunda önemli bir misyon üstlenmenin onurunu yaşadığını ifade etti. Atasever, "Bu yolculuk yalnızca benim değil, tüm Türkiye’nin yolculuğudur. Her gencin hayalleri, bilimin ışığında gerçeğe dönüşebilir," diyerek gençlere seslendi.
DOĞUKAN BEY











