Iğdır’da lise öğrencileri, üniversite atmosferini yerinde deneyimleyerek geleceklerine yön verme fırsatı buluyor. Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Gürel ile İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, “Eğitimden Üretime, Üniversiteden Geleceğe Projesi” kapsamında öğrencilerle bir araya geldi.

8 Eylül Şehitleri Konferans Salonu’nda düzenlenen program, yoğun katılımla gerçekleştirildi. Üniversiteye hazırlanan gençler, akademik ortamı yakından tanıma ve kampüs yaşamını birebir gözlemleme imkânı elde etti. Program boyunca öğrencilere; üniversitenin sunduğu eğitim olanakları, bölümler, akademik kadro, sosyal faaliyetler ve kariyer fırsatları hakkında kapsamlı bilgiler aktarıldı.

Etkinlikte konuşan Rektör Prof. Dr. Ekrem Gürel, üniversite tercih sürecinin gençlerin hayatında belirleyici bir rol oynadığını vurguladı. Doğru hedef belirlemenin ve planlı bir şekilde ilerlemenin önemine dikkat çeken Gürel, öğrencilerin sadece akademik başarıya değil, aynı zamanda kişisel gelişimlerine de odaklanmaları gerektiğini ifade etti. Iğdır Üniversitesinin sunduğu modern eğitim altyapısı, uygulamalı eğitim imkânları ve sosyal yaşam olanakları hakkında bilgi veren Gürel, gençleri bilinçli tercihler yapmaya davet etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün ise öğrencilerin üniversite ortamını erken dönemde tanımalarının motivasyonlarını artırdığını belirtti. Bu tür projelerin öğrencilerin hedeflerini netleştirmesine yardımcı olduğunu dile getiren Gün, eğitim hayatına yapılan bu tür katkıların uzun vadede önemli sonuçlar doğurduğunu ifade etti.
Program kapsamında öğrenciler, yalnızca konferans ortamıyla sınırlı kalmayarak kampüs alanlarını da gezme fırsatı buldu. Fakülte ve yüksekokulları ziyaret eden öğrenciler, kendi alanlarıyla ilgili lisans ve ön lisans programları hakkında yerinde bilgi aldı. Akademisyenlerle birebir görüşme imkânı bulan öğrenciler, merak ettikleri sorulara doğrudan yanıt bulurken, üniversite öğrencileriyle de iletişim kurarak kampüs yaşamına dair deneyimleri dinledi.
Iğdır Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi, Iğdır Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) ile Iğdır Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) iş birliğinde hayata geçirilen “Eğitimden Üretime, Üniversiteden Geleceğe Projesi” ise tüm hızıyla devam ediyor. 13 Nisan 2026 tarihinde başlatılan proje kapsamında özellikle meslek liselerinde eğitim gören 12. sınıf öğrencilerinin üniversite ortamını yakından tanımaları hedefleniyor.
Proje çerçevesinde öğrenciler, teorik bilginin yanı sıra uygulamalı eğitim süreçlerini de gözlemleme şansı elde ediyor. Bu sayede gençlerin mesleki yönelimlerini daha bilinçli belirlemeleri ve kariyer planlamalarını daha sağlam temeller üzerine kurmaları amaçlanıyor.
Yetkililer, proje süresince 600’den fazla lise öğrencisinin Iğdır Üniversitesinde ağırlanmasının planlandığını belirtti. Öğrencilerin kampüs deneyimi kazanarak üniversite hayatına daha hazırlıklı başlamaları hedeflenirken, projenin ilerleyen süreçte daha geniş kitlelere ulaştırılması için çalışmaların sürdüğü ifade edildi.












