
Iğdır Valisi Ercan Turan, İl Emniyet Müdürü Niyazi Turgay ve il protokolü, düzensiz göçle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi almak amacıyla düzensiz göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezi’ni (GÖKSEM) ziyaret etti. 6 Şubat 2025 tarihinde faaliyete geçen merkezde, düzensiz göçmenlerin tespit, kayıt ve sevk süreçleri hızlandırılarak daha etkin bir göç yönetimi sağlanıyor.
Yetkililerden merkezin işleyişi hakkında bilgi alan Vali Turan, düzensiz göçle mücadelede alınan önlemler ve yürütülen operasyonlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yakalanan düzensiz göçmenlerin geri gönderme merkezlerine sevki ve sınır dışı işlemlerinin hızlandırılması konusunda yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Turan, sürecin koordineli ve verimli şekilde yürütülmesi için ilgili birimlerle görüş alışverişinde bulundu.
Ziyaret sırasında İl Emniyet Müdürü Niyazi Turgay, düzensiz göçün önlenmesi amacıyla yürütülen güvenlik tedbirleri ve alınan ek önlemler hakkında detaylı bilgi verdi. Turgay, düzensiz göçle mücadelenin etkinliğini artırmak için güvenlik güçleri ile ilgili kurumların koordinasyon içinde çalıştığını vurguladı.
Vali Turan, düzensiz göçün önlenmesi ve yönetilmesine yönelik yapılan çalışmaların önemine dikkat çekerek, “Düzensiz göçle mücadelede etkin ve hızlı hareket etmek, güvenliğimizi sağlamak açısından büyük önem taşıyor. GÖKSEM, bu süreçlerin daha verimli yürütülmesine katkı sağlayarak göç yönetimimizi güçlendirecektir,” dedi.
Ziyaretin sonunda Vali Turan ve beraberindeki heyet, merkezde görev yapan personelle görüşerek sahada karşılaşılan zorluklar ve çözüm önerileri üzerine fikir alışverişinde bulundu. Göçmen sevk süreçlerinin daha hızlı ve düzenli işlemesi adına alınabilecek ek önlemler de değerlendirildi.
SELÇUK TAŞÇI












