Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de faaliyet gösteren Türk Aksakalları Birliği’nin merkez ofisi, Türkiye’den gelen önemli misafirleri ağırladı. “Ceyhan Gazi ve Şehit Aileleri Derneği” Başkanı Nazife Kaman ile eşi Ahmet Kaman, Türk Aksakalları’nın konuğu olarak Azerbaycan’a anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi. Kaman çifti, 2016 yılında Hakkâri’de şehit düşen kahraman Türk askeri Oğuz Kaman’ın anne ve babası.
Ziyaret kapsamında düzenlenen buluşmada, tanınmış askeri gazeteci ve 2. Karabağ Savaşı Şehidi İlgar Verdiyev’in annesi Rana Verdiyeva, Azerbaycanlı şehit anneleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de yer aldı. Etkinlik, Türkiye ve Azerbaycan arasında manevi bağları güçlendiren duygusal anlara sahne oldu.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Türk Aksakalları Sosyal Birliği Başkan Yardımcısı Eyvaz Hünbetov, Azerbaycan devletinin şehit ailelerine gösterdiği saygı ve ilgiye değinerek, “Şehitlerimizin hatırası kalbimizde yaşıyor, onları unutmak mümkün değil. Onların uğruna can verdiği bu topraklarda daima minnetle anılacaklar” dedi.

Ardından söz alan Nazife Kaman, Türkiye ile Azerbaycan’ın kadim dostluk ve kardeşlik bağlarını vurguladı. Şehit annesi olarak duyduğu gururu ve acıyı dile getiren Kaman, “İki devlet, tek millet olarak dünya tarihine kahramanlıklarıyla damga vuran milletleriz. Şehitlerimiz, bu kardeşliğin kutsal mihenk taşlarıdır” ifadelerini kullandı.
Programın sonunda duygusal bir an yaşandı. Şehit babası Ahmet Kaman, Türk Aksakalları Birliği Başkan Yardımcısı Eyvaz Hünbetov’a Türk bayrağını takdim etti. Hediye takdimi sırasında duygusal anlar yaşanırken, bu anlamlı jest büyük alkış aldı.
Ziyaret, Azerbaycan ve Türkiye arasındaki gönül köprülerinin ne denli güçlü olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Şehit ailelerinin dayanışması ve birlik mesajı, salonda bulunan herkesi derinden etkiledi.
HABER MERKEZİ











