
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Iğdır İl Müdürü Resul Deveci, Türk Eğitim-Sen Iğdır Şube Başkanı Ali Arslan’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret kapsamında, Iğdır ilindeki çevre düzenlemeleri ve şehircilik projeleri üzerine kapsamlı bir değerlendirme yapıldı.
Deveci, çevre sorunlarının çözülmesi ve sürdürülebilir şehircilik uygulamalarının hayata geçirilmesi adına önemli görüşler sundu. Ayrıca, yerel yönetimlerin çevre bilincini artırıcı çalışmalar yapmasının gerekliliğine dikkat çekti. Kamusen Başkanı Ali Arslan ise, eğitim alanındaki çeşitli projelerin çevre ve şehircilik ile nasıl uyumlu hale getirilebileceği üzerinde durarak, eğitimcilerin bu konuda daha etkin bir rol oynaması gerektiğini ifade etti.
Ziyaretin ardından, iki kurum arasında çevre dostu projeler ve şehircilik alanında daha verimli iş birliği yapılması yönünde anlaşmaya varıldığı belirtildi. Bu iş birliğinin Iğdır’da eğitim ve çevre alanlarında önemli bir etki yaratması bekleniyor.
Ali Arslan, yerel eğitim politikaları ile çevre bilinci oluşturan projeler arasında köprüler kurarak, hem eğitimi hem de çevreyi iyileştirmeyi amaçladıklarını söyledi. Bu tür ziyaretlerin, hem çevre hem de eğitim alanında verimli ve kalıcı çözümler üretilmesinin yolunu açtığı ifade edildi.
DOĞUKAN BEY