Iğdır'da DEM Parti Eyleminde Olay: 3 Polis Yaralı, 48 Gözaltı
Iğdır’da DEM Parti tarafından Suriye’de yaşanan gelişmelere dikkat çekmek ve Rojava’ya destek vermek amacıyla düzenlenen basın açıklaması ve izinsiz yürüyüş girişimi olaylara dönüştü. Yaşanan arbede sırasında 3 polis memuru yaralanırken, aralarında parti yöneticileri ve belediye yöneticilerinin de bulunduğu yaklaşık 50 kişi gözaltına alındı.
DEM Parti Iğdır İl Başkanlığı önünde toplanan partililer, Suriye’de yaşanan gelişmeleri protesto etmek amacıyla oturma eylemi ve basın açıklaması gerçekleştirdi. Düzenlenen basın açıklamasına partililerin yanı sıra Iğdır Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş’de katıldı.
Basın açıklamasının ardından protesto yürüyüşü yapmak isteyen gruba, güvenlik güçleri izin vermedi. Polisin yürüyüşe izin vermemesi üzerine kalabalık ile güvenlik güçleri arasında gerginlik yaşandı. Kısa sürede büyüyen gerginlik, izdihama dönüştü. Bu sırada bir iş yerinin camı kırıldı.
Polis ekipleri, yürüyüşün izinsiz olduğu gerekçesiyle gruba biber gazı ile müdahalede bulundu. Müdahale sırasında yaşanan taşkınlıklarda 3 polis memuru yaralandı. Yaralanan polislerden birinin kolundan ağır şekilde yaralandığı ve tedavi için Erzurum’a sevk edildiği öğrenildi.
Olaylarla ilgili başlatılan çalışmalar kapsamında 48 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında DBP Parti Meclisi Üyesi Abdullah Ekelik, DEM Parti Iğdır İl Eş Başkanı Deniz Kaynar, Iğdır Belediye Eş Başkanı Nejla Kum’un yanı sıra DEM ve DBP’li yöneticiler, TJA üyeleri, il genel meclisi ve belediye meclisi üyelerinin de bulunduğu bildirildi.
Gözaltına alınan şahıslar, sağlık kontrollerinin yapılması amacıyla Iğdır Dr. Nevruz Erez Devlet hastanesinde yapılan sağlık kontrollerinin ardından Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü’ne sevk edildiler. Olayla ilgili soruşturma sürüyor
SELÇUK TAŞÇI











