Iğdır'da Dilucu Şehitleri Unutulmadı: 13 Şehit Polis İçin Dualar Edildi
Iğdır’da 8 Eylül 2015 tarihinde Dilucu’nda PKK terör örgütünün hain saldırısı sonucu şehit düşen 13 polis memuru için yıl dönümünde Hacı Yusuf-Hacer ve Merkez camilerinde Kur'an-ı Kerim okunup dualar edildi; protokol ve vatandaşların yoğun katılım gösterdiği törenlerde emniyet mensuplarınca lokum ve gül suyu ikram edildi.
Iğdır’da, 8 Eylül 2015 tarihinde Dilucu Sınır Kapısı’nda görevli polis memurlarını taşıyan servise terör örgütü PKK tarafından düzenlenen hain bombalı saldırıda şehit olan 13 polis memuru, şehadetlerinin yıl dönümünde düzenlenen anlamlı anma programlarıyla yad edildi.
Aziz şehitlerin ruhlarına ithafen Iğdır genelinde iki ayrı camide mevlit ve Kur'an-ı Kerim programı gerçekleştirildi. İlk tören Hacı Yusuf - Hacer Camii’nde düzenlendi. Burada Ehlibeyt mensubu hocalar ve din görevlileri tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı, şehitlerin makamı ve vatanın birliği için eller semaya kaldırılarak dualar edildi.
Anma etkinliklerinin ikinci adresi ise Merkez Camii oldu. Cuma namazı öncesinde gerçekleştirilen programda hafızlar ve din görevlileri Kur'an-ı Kerim okudu. Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği dualarda, vatan savunmasında gözünü kırpmadan canını feda eden 13 kahraman polis memuru başta olmak üzere tüm şehitler rahmet ve minnetle anıldı.
Düzenlenen anma programlarına protokol üyeleri ve kent bürokrasisi geniş katılım gösterdi. Törenlerde Iğdır İl Emniyet Müdürü Niyazi Turgay, Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Özden, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Gürel, İl Milli Eğitim Müdürü Nail Ekiz, kentteki çeşitli kurum amirleri, emniyet teşkilatı mensupları, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş saf tuttu.
Programlar kapsamında ayrıca her iki caminin önünde standlar kuruldu. Anma törenine katılan vatandaşlara ve cami cemaatine polis memurları tarafından gül suyu ve lokum ikramında bulunuldu.
Camileri dolduran protokol üyeleri ve vatandaşlar, okunan Kur'an-ı Kerim ve yapılan duaların ardından birbirleriyle ve emniyet mensuplarıyla bir araya gelerek şehit ailelerine ve emniyet teşkilatına başsağlığı ve taziye dileklerini iletti.
DOĞUKAN BEY











