Iğdır'da Yas Merasimleri Zirveye Ulaştı
Muharrem ayının en önemli günlerinden biri olan Aşura Günü öncesi akşamında Iğdır’da düzenlenen yas merasimleri yoğun katılımla gerçekleştirildi. Kent genelinde duygusal anların yaşandığı programlarda vatandaşlar, Kerbela şehitlerini anmak için Zübeyde Hanım Bulvarı başta olmak üzere çeşitli noktalarda bir araya geldi.
Muharrem ayının başlamasıyla birlikte günlerdir devam eden yas merasimleri, Aşura Günü öncesi akşamında adeta zirveye ulaştı. Şehrin ana cadde ve bulvarlarında çok sayıda vatandaş tarafından kurulan ihsan stantlarında su, meyve suyu ve çay dağıtılarak vatandaşlara ikramlarda bulunuldu.
Iğdır’ın tanınmış işletmelerinden Gazioğlu Unlu Mamulleri sahibi Nebahat Karadağ da iş yerinin önünde kurduğu stantta vatandaşlara gözleme, çay, su ve meyve suyu ikram etti. Karadağ, ayrıca kurduğu masa ve sandalyelerde vatandaşları ağırlayarak gözleme ikramında bulundu. Vatandaşlar, yapılan ikramlardan dolayı memnuniyetlerini dile getirirken, Muharrem ayının birlik, beraberlik ve paylaşma duygularını güçlendirdiğini ifade etti.
Kentin birçok noktasında vatandaşlar tarafından kurulan ihsan tezgâhlarında da çeşitli ikramlar dağıtıldı. Muharrem ayı dolayısıyla gerçekleştirilen bu ikramlar, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.
Öte yandan, Türk Kızılayı tarafından Zübeyde Hanım Bulvarı’na konuşlandırılan mobil kan bağış aracı da vatandaşlardan ilgi gördü. Kan bağışında bulunmak isteyen çok sayıda vatandaş Kızılay aracına giderek kan verdi. Yetkililer, mobil kan bağış aracının önümüzdeki cumartesi gününe kadar bölgede hizmet vermeye devam edeceğini belirtti.
Düzenlenen anma merasimlerine protokol üyeleri de katıldı. Iğdır Valisi Mustafa Fırat Taşolar, Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Özden, İl Emniyet Müdürü Niyazi Turgay, vali yardımcıları ve Iğdır Üniversitesi Rektör Vekili de tören alanında vatandaşlarla birlikte yas merasimlerini takip etti.
Anma programında konuşan Ehlibeyt Alimleri Derneği Başkanı Şeyh Kurban Ulusöz, geçmiş yıllarda yaşanan sıkıntılı süreçlerin geride kaldığını belirterek, bugün yas merasimlerinin huzur ve güven içerisinde gerçekleştirilebildiğini söyledi. Devlet yetkililerine teşekkür eden Ulusöz, birlik ve beraberlik mesajları verdi.
Zübeyde Hanım Bulvarı’nda gerçekleştirilen yas merasimlerine binlerce vatandaş katıldı. Deste adı verilen gruplar halinde tören alanına gelen vatandaşlar, sine vurarak ve ağıtlar yakarak Kerbela şehitlerini andı. Bazı destelerde yer alan vatandaşlar ise sırtlarına zincir vurarak Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitlerinin yaşadığı acıları hissetmeye çalıştı.
Gece boyunca devam eden yas merasimlerinde duygu dolu anlar yaşanırken, vatandaşlar Kerbela şehitlerini dualarla andı.
ilginizi çekebilir:
- Iğdır Üniversitesi URAP'ta 28. Sıraya Yükseldi
- Evde dondurma nasıl yapılır? İşte ev yapımı, kolay tarifler…
- Selahattin Demirtaş'tan dikkat çeken paylaşım :
- Diyarbakır'da o bölgelere giriş yasaklandı
DOĞUKAN BEY











