Iğdır Üniversitesi’nin paydaşları arasında yer aldığı Serhat Bölgesi Siber Vatan Takımı, Ankara’da düzenlenen Ulusal Siber Vatan CTF (Capture the Flag) Yarışması’nda Türkiye 10’uncusu olarak önemli bir başarı elde etti.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Savunma Sanayii Başkanlığı iş birliğinde yürütülen Siber Vatan Programı kapsamında, 26 kalkınma ajansı bölgesinin şampiyon takımları Ankara’da bir araya geldi. Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) koordinasyonunda bölge birincisi olarak finallere katılan karma takım, Türkiye genelindeki en başarılı ekipler arasında yer almayı başardı.
Takımda Iğdır Üniversitesi öğrencisi Berke Serçe de yer aldı. Siber güvenlik alanındaki bilgi ve yetkinliklerini yarışma boyunca sergileyen ekip, zorlu etapları başarıyla tamamlayarak Türkiye’nin en iyi 10 takımı arasına girdi.
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan ile üst düzey bürokratların katılımıyla gerçekleştirilen kapanış programında, bölgesini ve Iğdır Üniversitesini başarıyla temsil eden öğrenciler büyük takdir topladı.
Rektör Prof. Dr. Ekrem Gürel de yayımladığı mesajla öğrencileri tebrik etti. Gürel, siber güvenliğin geleceğin en stratejik alanlarından biri olduğunu belirterek, üniversitenin ve bölgenin adının Türkiye finallerinde yer almasının gurur verici olduğunu ifade etti.
Rektör Gürel, “Milli Teknoloji Hamlesi doğrultusunda yetişen gençlerimizin böylesine prestijli ve zorlu bir platformda gösterdikleri performans, yürüttüğümüz çalışmaların ne kadar doğru yolda olduğunun en açık göstergesidir. Öğrencimiz Berke Serçe’yi ve takım arkadaşlarını yürekten tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.
MUSTAFA TANER NARDEMİR












