Iğdır Üniversitesi, engellilik konusunda toplumsal farkındalığı artırmaya yönelik önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. “Aşmak İçin Üniversite” programı, öğrenciler ve akademisyenlerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Türkiye Beyazay Derneği ile Iğdır Üniversitesi Fizyoterapi ve Engelsiz Yaşam Öğrenci Topluluğu iş birliğinde düzenlenen programa; Rektör Vekili Prof. Dr. Uğur Şimşek, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmalarında, engelli bireylerin toplumsal hayata eşit ve etkin katılımının önemi vurgulanırken, toplumda empati kültürünün geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekildi.
Etkinlik kapsamında hazırlanan farkındalık videolarının izlenmesinin ardından söyleşi bölümüne geçildi. Türkiye’nin ilk görme engelli milletvekili ve Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, öğrencilerle bir araya gelerek yaşam tecrübelerini paylaştı. Engellilik algısının dönüşümü, eğitim ve istihdam olanakları ile toplumsal sorumluluklar üzerine değerlendirmelerde bulunan Ayva, gençlerin bu konudaki duyarlılığının artırılmasının önemine işaret etti.
Soru-cevap bölümünde öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Ayva, engelsiz bir toplumun inşasında farkındalığın temel unsur olduğunu ifade etti.
Programda ayrıca Türkiye Beyazay Derneği Marmara Bölge Başkanı Ayla Çağlar da söz alarak dernek faaliyetleri ve geleceğe yönelik projeler hakkında bilgi verdi.
Etkinlik, katkı sunanlara teşekkür edilmesi ve toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle tamamlandı.












