Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsü, sanat ve kültür etkinliklerine bir yenisini daha ekleyerek “Her Kare Bir İlmek” adlı sergiye ev sahipliği yaptı. Öğr. Gör. Rabia Karta’nın küratörlüğünde hazırlanan sergi, düzenlenen açılış töreniyle sanatseverlerin ziyaretine sunuldu.

Açılışa yoğun katılım
Karaağaç Kampüsü Fuaye Alanı’nda gerçekleştirilen açılış programına; Iğdır Valisi M. Fırat Taşolar’ın eşi Didem Taşolar, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Gürel, akademik ve idari personel, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Katılımcılar, sergi alanını gezerek eserleri yakından inceleme fırsatı buldu. Ziyaretçiler, çalışmalardaki detaylar ve hazırlık süreçlerine ilişkin bilgi alırken, eserlerin ortaya çıkışındaki emek ve inceliği dikkatle değerlendirdi.
Geleneksel motifler modern sanatla yorumlandı
Sergide yer alan eserlerde, geleneksel Anadolu motiflerinin modern sanat anlayışıyla yeniden yorumlanması dikkat çekti. El emeği ve estetik bakış açısının bir araya getirildiği çalışmalar, ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Her bir eserin farklı bir hikâye ve emek sürecini yansıttığı sergide, kültürel mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılması amacı öne çıktı. Özellikle ince işçilik gerektiren detaylar, katılımcılar tarafından takdirle karşılandı.
Rektör Gürel: Üniversiteler kültürün de merkezidir
Açılışta konuşan Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Gürel, üniversitelerin yalnızca akademik eğitim kurumları olmadığını, aynı zamanda kültür ve sanatın da önemli merkezleri olduğunu ifade etti.
Gürel, bu tür etkinliklerin öğrencilerin sanatsal yönlerini geliştirmesi ve kültürel birikim kazanmaları açısından önemli katkılar sunduğunu belirterek, serginin hazırlanmasında emeği geçenleri tebrik etti.
Altı aylık emekle hazırlanan eserler
Serginin küratörlüğünü üstlenen Öğr. Gör. Rabia Karta, eserlerin uzun bir hazırlık sürecinin ürünü olduğunu ifade etti. Çalışmaların tasarım aşamasının yaklaşık üç ila altı ay arasında değiştiğini belirten Karta, motiflerin büyük bir titizlikle kâğıt üzerine işlendiğini, ardından boyama süreciyle tablo niteliği kazandığını aktardı.
Kullanılan desenlerin Anadolu Selçuklu döneminden günümüze ulaşan geleneksel motiflerden seçildiği, bu yönüyle serginin kültürel derinliğinin artırıldığı vurgulandı.
Teşekkür belgeleri takdim edildi

Program, açılışın ardından serginin gezilmesiyle devam etti. Etkinlik sonunda Rektör Prof. Dr. Ekrem Gürel tarafından sergiye katkı sunan katılımcılara teşekkür belgeleri takdim edildi. Program, hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.












