
Ağrı Dağı eteklerinde yer alan Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü’nde düzenlenen program, hem akademik hem de sosyal açıdan dikkat çeken bir buluşmaya sahne oldu. Iğdır Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığının katkılarıyla organize edilen etkinlikte, kitap okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması ve toplumsal farkındalığın artırılması hedeflendi.

Programa Rektör Vekili Prof. Dr. Uğur Şimşek’in yanı sıra akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katılım sağladı. Kampüs alanında bir araya gelen katılımcılar, belirlenen süre boyunca kitap okuyarak hem bireysel gelişime katkı sundu hem de okuma kültürünün önemine dikkat çekti.
Doğayla iç içe bir ortamda gerçekleştirilen etkinlik, katılımcılara farklı bir deneyim sundu. Ağrı Dağı’nın eşsiz manzarası eşliğinde kitap okuyan öğrenciler, etkinliğin hem huzur verici hem de motive edici bir atmosferde geçtiğini ifade etti.
Etkinlik sonunda katılımcılar, okudukları kitaplarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirerek bu özel günü ölümsüzleştirdi. Üniversite yönetimi tarafından düzenlenen bu tür etkinliklerin, öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimlerine önemli katkılar sağladığı vurgulandı.












