İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, "Iğdır Okuyor Hedefler Yükseliyor" projesi ve Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında düzenlenen önemli bir okuma kültürü söyleşisi programına katıldı. Etkinlik, Enver Bey Ortaokulu'nun ev sahipliğinde, Şehit Emin Güner İmam Hatip Ortaokulu ve Şeyh Edebali Ortaokulundan 5. sınıf öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bu söyleşi, öğrencilerin okuma alışkanlıklarını geliştirmeleri ve yazarlara doğrudan ulaşarak deneyim kazanmaları amacıyla düzenlendi. Katılımcı öğrenciler, kitap okumayı teşvik eden bir atmosferde bulundular ve okuma kültürüne dair yeni bilgiler edindiler. Program, öğrencilerin kitap okuma ve yazarlık dünyasına olan ilgisini artırmaya yönelik önemli bir adım oldu.
Etkinliğin en dikkat çekici konuklarından biri, MEB ders kitapları yazarı Habip Tuyli idi. Tuyli, öğrencilerle bir araya gelerek okuma kültürüne dair deneyimlerini paylaştı ve yazarlık süreciyle ilgili bilgiler verdi. Yazar, öğrencilerle gerçekleştirdiği söyleşilerde, yazmanın gücü ve kitapların hayatımızdaki yeri hakkında öğrencilerle samimi bir sohbet gerçekleştirdi. Bu buluşma, Karaağaç Kampüsü'nde gerçekleşti ve öğrenciler yazarlık yolculuğu hakkında değerli bilgiler edindi.
İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, etkinlikte yaptığı konuşmada, okuma kültürünün önemine değindi. Gün, bu tür projelerin, eğitimde niteliği yükseltmeye ve öğrencilerin kitap okumaları noktasında gelişim sağlamalarına büyük katkı sunduğunu belirtti. Ayrıca, "Okuma Atölyeleri" gibi projelerin, öğrencilerin hem akademik hem de kişisel gelişimlerine önemli katkılar sunarak onların eğitim hayatlarına değerli bir yön kazandırdığını ifade etti.
Aziz Gün, "Iğdır Okuyor Hedefler Yükseliyor" projesi ve benzeri etkinliklerin, gelecekte daha fazla öğrenciye ulaşarak okuma alışkanlıklarının kalıcı hale gelmesini sağlayacağını belirterek, bu tür projelere olan desteğinin süreceğini vurguladı. Etkinlik, eğitimdeki kaliteyi artırma ve okuma kültürünü yayma noktasında önemli bir adım olarak kayda geçti.
SELÇUK TAŞÇI











