İsmail Aras

İsmail Aras

guvengazetesi@gmail.com

Aday Adaylarının Nabız Yoklaması

16 Kasım 2023 - 19:15

 31 Mart seçimlerinde adaylık gönlünden geçenler müracaat süresi başlamasıyla nabız yoklayıp adaylığını açıklamak gayretindeler.
 Devlet memuru olanlar ve siyasi partilerde görevli olanlar, aday olabilmeleri için 1 Aralık 2023 tarihine kadar istifa etmek zorundalar. Dolayısıyla bu tarih yaklaştıkça gönlünden adaylık geçenler, yavaş yavaş kendini ortaya çıkarmaya çalışıyorlar.
 Herkesin, her partinin aday göstermeye ve aday olmaya hakkı vardır. Ancak Iğdır’da iki parti yarışır. Biri eğer tek çatı altında girilirse Cumhur ittifakının adayı, bir diğeri ise Yeşil Sol Partinin adayı. Bu iki partinin adayları arasında toplum kime oy verirse o seçilecek.
 İsim açıklamak daha erken olsa da, adaylığı açıklayan birçok insan siyasi partilerin kapısının gizli gizli aşındırmaya başlamış bile.
  Cumhur ittifakından aday olmak isteyenler, ittifakın oluşması durumunda en çok AK Parti Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz’den destek almanın gayreti içindeyken, Yeşil Sol’da Eski Belediye Başkanı Murat Yikit ve Mehmet Nuri Güneş’in ismi halk arasında dolaşıp duruyor. Belki bu isimlerin dışında başka güçlü aday olanlar da vardır. Ancak şimdilik fazla isim zikretmek doğru değil. Aday adayı olarak ismi geçenlere sorulduğunda, “Yok ben düşünüyorum. Halen net bir kara vermedim” diyor. Dediğim gibi bazılarında cesaret yok, bazılarında da seçimi kaldıracak imkan.
  Cumhur ittifakı olması durumunda AK Parti’den İl Başkanı Ali Kemal Ayaz, Iğdır eski Belediye Başkanı ve aynı zamanda eski AK Parti Iğdır Milletvekili Nurettin Aras, Adalet Bakanlığında Daire Başkanı hâkim Özgür İnan Zor, Iğdır Belediye Başkan Yardımcısı Ulaş Avşar, Iğdır Belediye Başkan yardımcısı Ülkü Öcal ve Veteriner Mesut Ulusoy gibi isimler kulislerde dolaşıyor. Bu isimlerin bazıları ben adayım diyor, bazıları ise direk değil de birilerine aday olmak istediğini söyletiyor.
 Ama ben daha işin başındayken fikrimi açıklayayım. Kardeşim Iğdır bir şans yakalamış. Gelin Türk’ü, Kürdü hep birlikte Iğdırlı olalım. Yıllardır muhalefetten belediye başkanları çıkardık. Geçmişte MHP kazandı ancak iktidardan nasiplenemediği için istediği hizmeti sunamadı. O dönemki adıyla HDP kazandı ama yaptığı bir hizmet yok. Ayrıştırma siyasetinden başka bir topluma verecekleri hizmet vermedi.
Bakın bir milletvekilimiz var. Onun yanında kimse ırkçılıktan söz edemiyor. Irkçılık konuşanların ağzını kapatıyor. Toplumun tümüne hizmet etmek istiyor. Görüyorum, şahit oluyorum Iğdırlı her bir gencin sorunlarıyla birebir ilgileniyor. Bizim milletimiz mümkün olabilecek veya olmayacak kafasında tasarladığı her şeyin olmasını istiyor. Ancak olacak iş var, olmayacak iş var. Benim gözlemlediğim kadarıyla her vatandaşın isteği ile kanunların izin verdiği çerçevede yapılması için mücadele ediliyor.
 Artık böyle bir milletvekilimiz varken, hep beraber onun etrafından toplanıp Iğdır’a hizmet isteyelim. Iğdır’a yatırım gelirse iş, istihdam gelecek.
 Gelin hizmette yarışalım. Erzurum’da hastanenin üstüne helikopter iniyor. Iğdır’dan Erzurum’a sevk edilen hastalar, Karakurt’ta ölüp geri geliyor. Bu bizim kaderimiz olmasın. Iğdır’a da hizmetler gelsin.
 1994 yılında yakın bir dostum trafik kazası geçirmiş rahmetli olmuştu. Ben onun otopsisine girdim. Doktor aynen şunu söylemişti: “Ben İstanbul’dan geldim. Böyle bir trafik kazasında bu adamın İstanbul’da yaşama şansı %50’dir”
 İşte biz Iğdırlılar olarak yüzde 50 yaşama şansımızı yanlış kararlarla yok etmeyelim diyorum.
 Iğdır’a bir şans doğmuş, onu iyi kullanalım!..        



 

Bu yazı 559 defa okunmuştur.